Friday, February 27, 2009

Carte

CULTURE-POLIOCE
book
Pe langa muzica, pe Turntablelab a mai aparut o carte interesanta: Mike Mills > Graphics & Films Book. M-a lovit putin numele cand am vazut pozele si din ricoseu s-a redistribuit informatia in memorie incat sa fac legatura: hopa! Mike Mills, adica regizorul filmului Thumbsucker!?
film-carte..carte-film.. "fir'ar ea de filosofie, domle"..

Mike Mills lucreaza la portofoliul sau de cand s-a nascut si spun asta pentru ca ceea ce face reflecta umanul din noi inca de la primul "mama", iar el E, intr-adevar nu trebuie sa ma uit de doua ori, un om ceva mai aproape de natura noastra si mai in masura sa o defineasca prin arta; na, nu prea complicat de conceptual,no stress..
Referitor la film, din sumarul subiectului treaba suna:
"Justin throws himself and everyone around him into chaos when he attempts to break free from his addiction to his thumb." = intr-un fel de traducere: "In incercarea lui de a se lasa de supt degetul, Justin se-arunca in haos si ii trage si pe ceilalti dupa el."
thumbsucker1
Ce-mi place mie maniera unor artisti de a sublinia cat de putin ne cunoastem si cum ne conducem vietile fara carnet, incat daca te uiti la film, pe langa teen'kiss'weed'addict'menaje-a-troi, feel my tittie' stuff.. mai vezi in floarea farmecului pus pe pelicula atat mecanismul uman cat si disfunctiile cu care ne confruntam zi de zi; asta nu fara sa ii implicam si pe ceilalti in fanteziile noastre, evident.. "together we party more..!"

Inapoi la carte, o gasiti pe shopul online Turntablelab, nu costa mult si are 176 de pagini gata sa puna impreuna munca artistului de la grafica la film; o monografie a artworkului sau.
Recomand si filmul..

0 comments: