Wednesday, February 18, 2009

CARTE

CULTURE-POLIOCE

"Don't judge a book by its cover, at least browse it 1st!"

Dupa cartile care zac in cutiile Ikea sau cuferele impaienjenite de vreme, vin cele de pe raft mereu utile si-n pas cu nevoile noastre de info-freaks.
Design, logouri, ilustratie, artwork pentru propriul band sau firma de publicitate..de la amatoresque la pro e doar un singur pas fara fund si'n acelasi timp pe picior de alchimist de idei.
Am dat peste flyerul de mai jos cautand noutati despre All Gone aka The Finest of Street Culture 2008, o carte pe care vroiam sa o prezint si care acum e sold out mai peste tot.
all-gone-undefeated-silverlake-book-launch
Lansare de carte: All Gone x Undefeated Silverlake
Ma incalzeste gandul ca sunt oameni care se autoprivesc din afara, se vad cum traiesc si ce asimileaza ca o reasigurare la zebra pe intersectia intre traictoriile fluxului de Info Extrem Speed XXI century, reasambleaza procesul si revin in corp cu o doza de multumire si apreciere pentru ceea ce au devenit; pentru ceea ce le-a oferit Street Cultul.
Mare lucru sa dezbracam subiectele tabu de prejudecati si sa ne onoram "ikebana" cu care ne invelim corpul. Mesaj catre "dau un ban, dar stiu ca ma completeaza ce cumpar". Port o treaba, dar asta pentru ca imi place cum a facut-o cine a facut-o si de ce..iar ideea imi inspira traiul cu binedispunere!" In acelasi timp, gresit sa iei all shit to serious, tocmai de aceea si cea mai cool catchy grafix are un dram de durere in pix care'i pune sclipirea. Pentru asta, check out Parra cu Stones Throw[actiune caritabila]. rip t'shirt..cititi comenturile si vedeti cum denatureaza treburile numai de la un simplu tricou.
Pe de alta parte, sunt oameni care nu doar vand si fac bani, ci oameni care vand cele mai tari treburi pentru ca ei sunt cei care trebuie sa fie acolo si merita rasplatiti pentru asta. Momente in care nu ma deranjeaza ca se vand mesaje de pace&iubire..atat timp cat brandul stie ce face, are o mostenire de valoare in spate si pune calitatea pe primul loc, o calitate cu stil; ..atat timp cat autorul e un artist care scoate magie din maini, creion, spray, pix, mouse.
Jus' dun sell fake gods, f*kheads; Sell em but dun promote em as right; promote em as right but dun treat em as real!

De la an la an se revizuieste conduita strazii si se subliniaza highlighturile.
Asa o carte e All Gone. Stati cu ochii dupa ea pe Colette.fr sau Trurntablelab.com si nu numai..
Glimpse from NY All Gone launch partee:
bookrelease
"Made for Skate"

Made_For_Skate_Dropdread02
ILLUSTRATED HISTORY OF SKATEBOARD FOOTWEAR
Cu ceva intarziere va prezint o aparitie mult asteptata de carte: Made For Skate.
Rasfoiam virtual mecca Internetului dupa carti bune si asa am dat peste MFS pe suportul on-line al magazinului parizian, Colette. Atunci am intrebat de curiozitate unul dintre oamenii pretiosi de langa mine "wassup cu cartea asta?" si daca stie ceva anticipat despre urmand ca mai apoi sa aflu ca in aceeasi zi cartea a aterizat in spatiul Ollie Gang Shop. Multumiri Tehas pentru imprumut!
Well, rasfoind pagina cu pagina am castigat teren in cunostinte; nu-i rau deloc sa vezi de unde a inceput si cum a evoluat skateboardingul intr-o adevarata miscare.
Printre primele pagini figureaza titlul "The Roots" care deschide urmatoarele capitole cu aceasta vorba spirituala atat de des intalnita cand vine vorba de traditie.
Made_For_Skate_Dropdread03
"Enjoy life. Ride a skateboard" Cum de fapt imi aminteste de copilarie si de cei 10 ani ai mei, varsta la care am pus prima oara mana pe skateul primit din "Nemtia"..un joc de copii pentru mine pe-atunci nestiind ca in afara e o adevarata cultura generata de ani de formare sociala si istorie de ce nu.
Despre asta ne vorbeste si Skateboard.ro.
Made_For_Skate_Dropdread06
MFS pune in prim plan evolutia modelelor de incaltamainte implicand in realizarea cartii o serie de branduri care sprijina din greu miscarea de skateboarding transformand-o totodata intr-o piata pe cat de antrenanta si simpatica pe-atat de concurenta.
Made_For_Skate_Dropdread05
De la "reciclarea" cu banda izolanta, glue si alte medode pana la modele care au rupt gura targului, cartea prezinta un stil de viata in primul rand, nu unul oarecare ci unul evoluat din dorinta noastra.
Despre cat de mult petreci cu incaltamintea de skate pot vorbi insisi skaterii nostri dragi pe care ii salut cu respect! Ce vad eu e placere, efort, investitie, cult, stil..clasa si ceva personalitate care tine de o educatie toate insumate sub un aspect social economic dezvoltat si nu altfel; cam asa arata o pereche hartuita de skate-footwear, sa presupunem undeva in anii '70-'80 intr-o scena in formare.[like shoes like face" :x]
Made_For_Skate_Dropdread04
Si cam asa arata acum.
Made_For_Skate_Dropdread07
Made_For_Skate_Dropdread01
Bobby Hundreds a luat-o inainte cu postarea efectiva a cartii, iar poza asta merita un headshot oricum.
madeforskate_thehundreds7

peace.

0 comments: