Wednesday, February 18, 2009

DESIGN

CULTURE-POLIOCE

"Building gates thru our immagination by projecting reality"

gestalten-podcast
www.random-international.com
Lucrand la intersectia dintre stiinta, design si arta, Stuart Wood, Flo Ortkrass si Hannes Koch sunt inventatorii unor instalatii experimentale interactive unificand lumile analogului si digitalului. Incheind studiile ca masteranti in cadrul Royal College of Art din Londra, cei trei designeri si artisti au cofondat rAndom International pentru a continua cercetarea si asta in 2002.
Dintre proiectele lor se desprinde impresionantul PixelRoller, un roller care printeaza in pixeli informatie digitala. "Audienta" londoneza supusa si ea la randu-i experimentului a putut cocheta cu limita dintre digital si analog interactionand cu instalatia de oglinzi din incinta Royal Opera House. Instalatia era controlata digital si reactiona la procesul de miscare din jur interactionand prin ansamblul unor oglinzi interconectate cu subiecti din public transformand proiectul intr-un adevarat spectacol.
"Everyone went home with a smile"

Experimentatia si cercetarea meticuloasa reprezinta baza in creatiile rAndom International, cei care deja au marcat numeroase colaborari cu clienti si artisti precum Philips Design, the BBC, MetaDesign, Studio von Klier, Olafur Eliasson, PearsonLloyd si Audi Design.
Gestalten sunt cei care ne acceseaza o privire asupra a ceea ce face rAndom International intr-un studio situat in Londra.
Clipul video e ceea ce trebuie sa urmariti, aici.

via Gestalten

0 comments: