Sunday, November 29, 2009

[video] Picasso's Guernica



Picasso's Guernica

comfy pe scaune, si..start! *shnaps*
Facand exceptie de la subiectul central abordat de maestrul Picasso in realitatile sale descompuse si reasamblate pe panza prin "cubismul" sau caracteristic[si de la faptul ca e Duminica], una dintre piese este readusa recent in discutie printr-un video 3D.
"Guernica expune tragediile razboiului si suferintele cauzate civililor inocenti". Intr-adevar razboiul continua, instrumentele se schimba; multe lumi intr-una..cum sa ii sincronizezi pe toti? si mai ales de ce [$]. E societatea inaintea individului? aha si yeah. Cum spunea cineva candva cumva: sa nu te iei prea in serios. opreste-te din a mai trai numai in capul tau si incearca sa fii un animal+rational+spiritual. cine refuza sa aprecieze efortul altuia e fiindca nu l-a depus el[si atunci nu ai cum sa simti, traiesti doar trendul transparent de la suprafata pana devii transparent]. adevaratul razboi porneste din tine si te face victima oricui atat timp cat refuzi sa te cunosti. tu. in raport cu restul. tu singur. tu si ceilalti. tu si emotia. tu si realitatea ta[printre miliardele de realitati]. tu si schimbul de una alta. tu si copilul din tine. tu omul matur care o sa vina dar pentru care NU esti pregatit. Tu esti liderul tau, nimeni nu se naste invatat..si mai ales, nde stii ca te doare..loveste-te tu inainte sa o faca altul. Fii realist, dar nu pesimist. nu merita. Suntem ca un tablou neterminat.. zi de zi ne expunem incompleti tuturor si la fel de iresponsabil prin urmare. va mira haosul? poate pentru ca nu este apreciat drumul..mereu in goana dupa premiu si pestele cel mare. singurul mod corect de a pronunta cuvantul perfect e prin a aprecia fiecare pas "in the making". bineinteles ca drama dispare pentru unii odata cu experienta. asa ca..cei ce stiu sa dea mai deprate.
have fun! keep simple.

Since this became an "intriguing" subject over the Net:
"Arguably one of his finest and most influential paintings, Pablo Picasso’s Guernica is seen above in a completely different light, thoroughly examined in digital 3D through this intriguing video", says on Hypebeast. According to certain religions, the world's been created in 7 days; now I don't why, but sometimes I get this awkward feeling like we haven't yet aproached the..say.. 3rd one.

0 comments: