Sunday, September 21, 2008

KidRobot

DunnySeries4_SecondPressImage_b
baboozoo-02

Infiintat in anul 2002 de catre designerul Paul Budnitz, Kidrobot este primul producator si magazin de desfacere pentru art toys si imbracaminte in editie limitata. Kidrobot imbina trendurile urbane, moda si pop art-ul pentru a creea art toys si imbracaminte in editie limitata pentru colectionari. Produsele Kidrobot sunt colaborari exclusive cu artisti internationali de top din arii variate precum graffiti, arta, fashion, design industrial, design grafic, ilustratie, şi muzică.
Multe din jucariile Kidrobot sunt extrem de rare şi nu pot fi găsit oriunde în lume avand un statut pe obiecte de colectie.
kidrobot2
Artistii care le creeaza aleg de multe ori pentru a crea o serie de numai câteva sute sau câteva mii de bucăţi si odata ce seria este vânduta, este vândut pentru totdeauna. Pretul jucariilor Kidrobot variaza de la 6 la 20000 $, valoarea crescand si mai mult odata cu timpul.
La sfarsitul anului 2007 Muzeul de Arta Moderna (MOMA) din New York, una din cele mai importante institutii de arta a achiziţionat 13 jucarii Kidrobot, care acum fac parte din colecţia muzeului.
tilt1
In anul 2006 designerul Paul Budnitz a pornit linia de imbracaminte, bazata pe o estetica unica si produsa in serie limitata. Linia de imbracaminte Kidrobot fiind vanduta doar in magazinele Kidrobot sau online pe siteul oficial www.kidrobot.com sau la magazine autorizate (lista cu magazine se afla pe siteul oficial).
20060921-kidrobot_apparel
thumbs_kidrobot-april-08-tees-1
Jucariile produse de designeri si vandute de Kidrobot sunt punctele de plecare intr-un nou curent artistic in continua dezvoltare. Mulţi artişti care lucrează cu Kidrobot au dobândit statutul de celebritate, precum Tristan Eaton (USA), Paul Budnitz (USA), Frank Kozik (USA), Tim Biskup(USA); eBoy (Germania); Devilrobots & Mad Barbari (Japonia); Tilt şi Mist (Franţa); TADO şi Pete Fowler (Marea Britanie); Nathan Jurevicius (Australia) si multi altii ...
eboy-toy
7165275638662596
Magazinele si galeriile de arta Kidrobot se afla in orase precum New York, San Francisco, Los Angeles si Miami.
kid-robot1
kidrobot1
Mai multe informatii pe:
www.kidrobot.com
www.flickr.com/photos/kidrobotrules
www.myspace.com/kidrobotrules
Alti producatori de art toys sunt Medicom Toy, Toy2R, adFunture, StrangeCo, Artoys ...

de Tehas

0 comments: