Thursday, December 10, 2009

[profile] Therapy Sessions Artist Profiles | THE PANACEA


The Panacea (Position Chrome, Offkey, Freak, Outbreak)
www.positionchrome.com

Mathis Mootz alias The Panacea este producatorul dimensiunii sonore distincte adusa la rang de elixir al vietii si piatra filosofala[dupa zeita greaca cu acelasi nume].
Pentru o personalitate activa pe drumul desavarsirii si autodepasirii continue, Mathis aka The Panacea devine un deliciu exemplar demn de urmarit de tinerele generatii de producatori, dj si oameni ai eliberarii de toate tiparele prafuite de prejudecatile unei lumi in formare.
Maistrul nu devine maestru pana nu batatoreste drumul de ucenic iar Mathis Mootz nu este o exceptie. Dincolo de lookul rokish-highfashion bine asortat pe un fond mai electronic gangsta, Panacea in fapt inseamna "a fi cu adevarat", conduita, principii si seriozitate. Fapt reflectat si in muzica sa. Pentru unii este genial, pentru altii este un creator adevarat in plina manifestare, pentru multi un om care se exprima liber gustand din efervescenta vietii nu si fara a impartasi cu cei dragi lui, publicul, insa pe scena este cate putin din toate. Un performer care face diferenta cu si prin dedicatie.
The Panacea isi autocatalogheaza soundul ca fiind un drum perfectionat de timp prin studii si productie peste productie, un drum pornit de la un mash up sinistru pana la o adevarata compozitie de elemente de hardcore techno, drum'n'bass, jungle si industrial stropita bine cu sample-uri de praf de pusca si combustibil pe cale sa explodeze in ring.
Nu il cunoastem pe Mathis Mootz desi ne merita respectul, insa cand urca pe scena The Panacea este numai al nostru.
1996 pare a fi anul lansarii primelor sale creatii muzicale din spectrul intunecat al dnb-ului, urmandu-le pe rand LPurile Low Profile Darkness in 1997[cu 12.000 de copii vandute] si Twisted Designz in 1998. Cam tot pe-atunci Mootz a preluat importantul rol de selectioner[A&R] in cadrul labelului Chrome devenit mai apoi Position Chrome. Releasurile au continuat sa curga sub influiente techno - hardcore cu 'Twisted Designz', sub influiente hip hop si booty bass roots cu 'Phoenix Metabolism', apoi 'German Engineering' si 'Underground Superstardom' plus ceva pe latura experimentala, 'Architettura'.
Muzica sa insemnand raporturi din spectrul sonor experimental, electro si neo-industrial a fost lansata pe rand sub aliasurile Squaremeter, Disorder, Warfare, Kate Mosh, Bad Street Boy, Radar si Rich Kid la labeluri precum Mille Plateaux, Ant-Zen, Hands Productions, Ambush, Ad Noiseam, Kniteforce, Intransigent si Outbreak, printre altele.
Renasterea labelului Position Chrome a adus la bordul acestuia o serie de nume de referinta precum Raiden, Dylan, Limewax, Cooh si nu numai, iar colaborarea cu marile labeluri Offkey, Freak si Anger Management a adaugat noi perspective asupra prezentului generand in consecinta mult potential pentru viitor.

In acest moment se desfasoara pregatirile pentru cel mai proaspat album semnat The Panacea. Publicul roman va primi un preview audio cu siguranta Sambata aceasta la Therapy Sessions Bucharest 4. Desi putem spune ca am pierdut socoteala prezentelor sale pe teritoriu romaneasc, parca, totusi, nu ne putem satura de soundul lui Panacea.

[cuvinte: Silvia M.]


2 comments:

mirceasilk said...

[cuvinte Silvia M.]
Good job.

Dropdread aka Silvia Black said...

-suntem in pauza- work in progresss, evenimentul incepe in 3 ore :)
Panacea a ajuns. Fresh si energic as always. Abia astept noutati. Poate si un miniinterviu in fata camerei.