Monday, November 03, 2008

Mary Anne Hobbs, Sambata aceasta in Club Fabrica !

flyer
flyerspate

1196555618_49b3198cd1_o

Mary Anne Hobbs

Pe Mary Anne o gasim printre frecventele fm in fiecare saptamana pulsand din studiourile Radio 1[BBC]catre urechile ascultatorilor, soundul proaspat -uneori fin alteori radical- al noii generatii de dubstep, grime, drum&bass, hip hop, techno, intr-o formula experimentala ce poarta numele de "Experimental Electronic Show".

Ca sa numim cateva nume dintre cele prezente in emisiune:
Flying Lotus, The Beastie Boys, Kode 9 & The Spaceape, Bjork, Burial, Matt Groening, Squarepusher, Skream, The Mighty Boosh, Richie Hawtin, Digital Mystikz, Ricardo Villalobos, Oris Jay, Amon Tobin, Shackleton, Skepta, Jeff Mills, Benga, LFO, Breakage, Ryuichi Sakamoto, Trentmoller, Vex'd, The Bug & Warrior Queen, Klute, Remarc, Rustie, Rhythm& Sound, Wiley, Chris Morris, Santogold, Pinch, Doc Scott, Murcof, Hudson Mo, Justice, Kano, Loefah, Calibre & DRS, LTJ Bukem, Bulllion, Cannibal Ox, Andy Stott, Surgeon, Ben Frost, Distance, Radiohead, Martyn, Tor, N-Type, Bad Company, Ghetto, Roots Manuva, Venitian Snares, Chimpmnk, Ed Rush & Optical, Andrea Parker, Metallica, Headhunter, Mixmaster Mike, Scorn, Drop The Lime, Photek, Vaccine, Mike Patton, Spank Rock, Boxcutter, Alex Smoke, Irration Steppas, Bizzy B, Team Doyobi, Kool Kieth, Autechre.


Showul sau de dubstep din Ianuarie 2006, Dubstep Warz, pornit in cadrul aceluiasi celebru post de radio a inregistrat un real succes deschizand portile dubstepului pentru prima oara global.
Furtuna abia incepuse, tonul dictat de experienta manifestata cu stil de Mary Anne Hobbs fiind unul profesionist, degajat, sincer si real.
Rezultatul a continuat in August 2008 prin Generation Bass, cu un nou show al carui curatori devenisera nimeni altii decat djii din cadrul Dubstep Wars, care au acceptat ceasta postura la invitatia apreciatei Mary Anne Hobbs.

Dupa excelentul debut din cadrul labelului Worrior Dubs[oct 2006], un nou punct culminant in cariera sa avea sa fie atins in Iunie 2008 odata cu lansarea compilatiei definitorii pentru underground, Evangeline [Planet Mu]. Albumul cuprinde numeroase colaborari cu artisti dintre cei preferati, artisti reprezentativi pentru scenele underground promovate de Mary Anne.

Sa vorbim putin despre Sonar..

Sonarul este un festival anual de muzica electronica gazduit de Barcelona, Spania.
Festivalul se deruleaza pe durata a trei zile si trei nopti si are ca profil oficial atributele unui festival international avansat de muzica si arta multimedia. De departe, muzica ocupa aspectul principal, serile festivalul debutand in fiecare a treia Joi a lunii Iunie.
Anul acesta, Sonarul a ajuns la cea de-a cincisprezecea editie, tinuta intre 19 si 21 Iunie.
resize_hig_img_Sonar_fv_web
Siteurile oficiale surclaseaza festifalul ca fiind mai degraba "o matrice" intensa de "Trei zile si trei nopti unde intri in contact cu varful de top al noului in plan muzical si de arta moderna, festivalul etaland publicului artisti dintre cei consacrati si mai reprezentativi ai scenelor underground, de influienta si relevanta pe plan national si international.

De mentionat ca in 2007, Sonarul a gazduit o editie istorica pentru scena de dubstep [un adevarat dubstep showcase featuring Skream, Oris Jay si Kode 9 & The Spaceape alaturi de Mary Anne Hobbs] propulsand subgenul dinauntrul micilor cluburi in fata a zeci de mii de oameni. Anual Sonarul are peste 80.000 de vizitatori.

[Mary Anne Hobbs - Sonar 2008 preview Radio 1 promo]


Curator alaturi de Mala, Flying Lotus si Shackleton in cadrul scenei de dubstep ale aceluiasi celebru Sonar, editia 2008, Mary Anne Hobbs joaca un rol decisiv in evolutia subgenului.
mary-anne-hobbs-1 (1)

mala-3
shackleton2 (1)
Sonarpub01
[sursa foto: Bassfaced]

Dintr-o perspectiva personala:
La varsta de 16ani, Mary Anne paraseste scoala pentru a munci intr-o fabrica.
O experienta scurta dupa care M.A pleaca in Londra alaturi de o trupa de hard rock pentru care ajunge sa lucreze pe rand ca inginer de lumini, artist de coperti[de viniluri], designer de garderoba si mecanic. Marea sa ambitie era sa devina jurnalist de profil muzical, asa ca si-a produs pentru inceput propriul fanzin - Krush. Cele cateva numere din fanzin alaturi de CV trimise editorului revistei Sounds i-au garantat un loc de lucru la varsta de numai 19 ani.
Influientata de ritmul american al scenei de rock si Metallica, MA pleaca la Hollywood unde ramane pentru un an corespondentul revistei Sounds in state.
De-acolo se intoarce inapoi in Londra cu un prieten pe viata in persoana scriitorului&publicistului James Brown, acceptand invitatia acestuia de a lucra impreuna. Trei ani mai tarziu colaborarea se intensifica sub aspectul revistei Loaded, Mary Anne devenind parte din echipa originala in cadrul careia a lucrat ca editor muzical. Intre timp a ajutat un post de radio sa-si castige licenta, in paralel pasind in studiourile BBC. In urma unui interviu obtine post in Radio 1 dezvoltand o activitate antrenanta: de la gazda ceremoniilor de premii precum Q, NME, Brits, Kerrang, Mercury Music Prize la documentarii despre artisti precum David Bowie, Slipknot si The Sex Pistols, de la statutul de fondator al unei emisiuni de rock la motociclete si gazda a Campionatului Mondial de Superbike pentru Eurosport in 2005. Tot ea a realizat un serial privind cultura bikeului in plan global, din India, Rusia, US, Europa, numit Mary Anne's Bikes, cu un montaj de 27 de ore reprezentand BBCul in cadrul festivalului Glastonbury.

Mary Anne Hobbs devine un mesager cultural al epocii contemporane, fapt innobilat de o activitate bogata, in continua amplificare.

In seara de Sambata, 8 Noiembrie 2008, clubul Fabrica va gazdui mai degraba un moment culturalo-muzical...iar noi devenim martorii acestuia.

..destul de dragut pentru o "nu asa oarecare" Sambata seara..





Mary Anne Hobbs - Dubstep Documentary trailer


Mary Anne Hobbs - Skream interview Bloc Weekend 08


[by Dropdread]

0 comments: