Friday, October 23, 2009

[new releases] DRUM&BASS | SPOTLIGHT: ALIX PEREZ "1984"



ALIX PEREZ "1984" [Shogun Audio]
12 October, 2009
debut album review
www.myspace.com/alixperez


This baby says: lay back and relax. deep. clean.
"1984" - ce poate fi mai potrivit pentru intro decat un preludiu sonor pe frecvente ultrafine. toppingul vocal pune un strop de caldura peste senzatia racoroasa. clean.
The Cut Deepens (feat Foreign Beggars) - Trupa britanica de screamo Foreign Beggars intra in atentia noastra prin diferite colaborari. I-am surprins de curand intr-un battle cu Noisia pentru piesa Contact, now The Cut Deepens. Lirica schimba tonalitatea pe mai multa seriozitate, in centrul mesajului sta manifestul in sine. muzica.
Fade Away - Intram usor usor in panza freatica a albumului printre microorganisme si molecule. Materialul deja fuzioneaza cu starea de spirit a ascultatorului. Profita de ocazie pentru un trip in old school; un fel de "back in the days".
Voices - adanceste calatoria in atmosferic iar graficul deja coboara pe unda continua a interludiului[Portraits Of The Unknown]. E momentul in care constructia sonora paraseste prima parte a albumului pentru a se autolansa pe traictoria oscilanta a EDMului cu un ritm ceva mai dansant, trasand in paralel intersectii in puncte filosofice[Intersections (feat Ursula Rucker)].
I'm Free vine dintr-un alt plan precum picaturile unei ploi de beaturi invitand pe rand mai multe elemente la petrecere. Calm Of Cast (feat Yungun) aseaza peste instrumentalul ploii din nou lirica. Cum ne place sa dansam in ploaie, iata ca vine si invitatia odata cu Myriads. Dansul urca mai degraba pe curcubeu decat in bpm cu Suffer In Silence (feat Zero T) iar portretul meditativ se accentueaza cu State 808 pana la ultima picatura, Hemlines (feat Sabre).

Per total ne asteptam ca albumul de debut al lui Alix Perez sa puna punctul pe o incadrare personalizata in planul atmosferic/liquid funk al dnbului. Colaborarile reflecta la randul lor influientele sonore asupra stilului responsabil de amprenta unica a producatorului precum si de locul printre ceilalti artisti ca SpectraSoul, Zero T, Sabre, Lynx.
Un album care isi indeplineste misiunea debutului.


tracklisting:
1. "1984"
2. The Cut Deepens (feat Foreign Beggars)
3. Fade Away
4. Voices
5. Portraits Of The Unknown (interlude)
6. Forsaken (feat Peven Everett & SpectraSoul)
7. Intersections (feat Ursula Rucker)
8. I'm Free
9. Calm Of Cast (feat Yungun)
10. Myriads
11. Suffer In Silence (feat Zero T)
12. State 808
13. Contradictions
14. No Grudge (feat Truth & Lynx)
15. Hemlines (feat Sabre)





[player via Junodownload]

0 comments: