Sunday, October 25, 2009

[equipment] SUNDAY SPECIALS | VARIOUS DEMOS


A look inside recommendations


Marii producatori din scena de muzica electronica recomanda anumite piese de echipament/gadgeturi/softwares din experienta[sau pentru ca sunt sponsorizati de un anumit label] insa noi, ceilalti in devenire, asaltati constant de noile valuri tehnologice facem bine stand cativa pasi in spate pana punem in balans pe ce sa dam banii.

Am vazut care sunt highlighturile anului 2009 pe dj hardware/software.
Concluzia este ca Djingul a avansat foarte mult pe software, iar anumite programe chiar cauta sa impace productia cu mixingul[ex.Ableton Live]. Ca sa nu ramana in urma, hardwareul in mixing cauta sa adauge extraoptiuni [Pioneer CDJ-2000].
Ba chiar putem mixa si face proiectii in acelasi timp.
Evident ca este o oaza tentanta a carei viteza de expansiune este dictata de viteza de dezvoltare a industriei muzicale. Intrebarea este: la ce nivel financiar se discuta si in care scena se aplica?

-


Ableton Launchpad Controller from Novation Demo

-

Stanton DaScratch SCS.3d Demo

-

Korg Kaoss Pad 3 Demo [by Beardyman]

-

Pacemaker Demo

-

Denon DN-S3700 Demo

-

Technics SL-DZ1200 Demo

-

ROLAND SH-201 DEMO

-

Roland v-synth Demo

-

Nord Modular Overview

-
Precum in demoul de mai jos, e clar ca fiecare gen muzical relationeaza cu optiunile care il fructifica, piesa de echipament nefiind neaparat elementul central ci mai degraba modul de operare. Am vazut ce poate face DaScratch sau un Kaoss Pad, unde isi are locul Launchpadul si ce inseamna sa samplezi sau sa modulezi.


Intr-o alta ordine de idei, ca sa poti trece de la Pioneer Djm 600 la Djm 800 trebuie sa intelegi in primul rand ca nu faci o [supra]investitie doar pentru a fi in pas cu trendul ci pentru ca se merita si pentru ca vrei sa te folosesti de extraoptiuni specific subgenului in care prestezi. Asa cum valorificarea poate prinde conotatii diferite in formule diferite: mixer + turntables + | mixer + cd playere + | mixer + software + gadgets | mixer + decks/turntables + software + . Ca sa nu mai vorbim de genul muzical care nu se stie cat de permisiv e.

> Sampler on the Pioneer DJM-600 mixer


Pioneer DJM-800 vs. Ecler EVO4


Apropo de globalizarea soundului, de evolutia tehnologica: www.vkmp3.com . E doar fun.
Nu va alarmati. Cei in domeniu stiu exact care este treaba.
Trebuie sa imbratisam noul, techul, insa nu nepregatiti. Cred ca mai exact acesta este mesajul.
Cei care vor sa puna mana pe piesa, cei care fac turntablism, cei care vand efort fizic in genul acesta de autentic vor prefera plasticul inca. Acestia vor tine colectii de placi cu "roots" pe ele, pentru aici timpul are o alta esenta.
Cei care invart productia muzicala pe degete si fumeaza piesele de la gig la gig[scene precum cea de minimal house] vand produsul final si nu manopera. Produsul final trebuie sa fie impecabil, clean, la cele mai ridicate standarde. Acolo abia vorbim de software, hightech, next level mp3/live/performance, synch si playlist de sute de piese aranjate in avans.
Sa sune bine.

0 comments: