Tuesday, August 18, 2009

[photo] BLU | Smoking Politicians




BLU | Smoking Politicians
via www.famefestival.it

oamenii impreuna pot face mult rau, iar altii sunt chiar draguti by defalut incercand sa combata si sa echilibreze. there's no good and bad. sunt doua forte care izvorasc din noi si care ne ghideaza. who's the winner? tu decizi.[*edit 2, la finalul postului].
In alta ordine de idei, daca FAME fest[Grottaglie, Italia] nu iti suna cunoscut, atunci probabil nu stii ca Grottaglie se afla situat la 10 minute de Taranto, un oras de coasta din sudul Italiei. Mai grav este ca in Taranto se afla ILVA, o fabrica uriasa de otel, un monstru fumigen megatoxic si totodata unul dintre cei mai mari astfel de monstri din Europa. Acolo se duc tatii nostri la job, sa zicem. Deranjul este sezizat, oameni mor aici mai mult ca in celelalte parti ale Italiei si odata cu ei si natura din jur iar protestul artistilor solidarizeaza.
Si ca sa fie capacul pus, politicienii din oras au permis inapoi in '96 construirea unor gropi de deseuri chiar langa oras; nu, locuitorii nu au fost informati..de fapt nu a contat opinia cuiva, pur si simplu au facut-o.
Acestea fiind spuse, de obicei o opera artistica ii insufla fiecaruia cate ceva dupa propria perceptie; de data aceasta insa avem in fata o opera care reflecta situatia actuala care ne implica pe toti. BLU : Smoking Politicians.

*si ca un edit personal: as vrea sa cred ca nu suntem doar o afacere pe termen scurt cu consecinte negative de lunga durata. Morala: joaca-te cand esti copil ca sa nu te joci cand esti mare. ;) u get the drill.

*edit 2: suntem invatati de mici sa alegem intre ce e bine si ce e rau generand astfel cea mai mare contradictie din viata noastra ca si cum ne-am naste invatati sau am asimila totul cu usurinta ceea ce nu este asa. in realitate noi descoperim lumea, nu ea pe noi; iar lumea a fost creata din elemente -/+. Noi suntem -/+, nu rai SAU buni. ambele valori au o putere nelimitata care necesita multa educatie. write that down.

0 comments: