Tuesday, December 16, 2008

Interviu pentru Beatfactor

bf_header
Interviu cu Dropdread
_MG_3679 copy

Publicat: 12-12-2008
Autor: Dragos Rusu


Dropdread este Silvia Minut, DJ si promoter de evenimente drum and bass din Bucuresti. Dupa o experienta acumulata in cinci ani, Silvia este astazi principalul promoter si sustinator al drum and bass-ului in capitala. Beat Factor va prezinta un interviu despre scena dnb de la ora actuala, sub-cultura urbana si altele.

Beat Factor: Ce lipsuri crezi ca are scena de drum and bass din Romania la ora actuala? Daca nu sunt lipsuri, spune-mi cum o percepi tu.

Dropdread: Nu as spune ca la ora actuala sunt lipsuri, scena fiind mai degraba un produs al unui proces cultural propriu. Cumva ce a iesit din asta ne poarta amprenta prin standardele pe care ni le permitem.De asta si difera de la o zona la alta.

Scena de drumandbass a avut un an fructuos in care am putut vedea nume mari din Timisoara pana in Cluj si Bucuresti. Capitala a fost punctul de varf la capitolul evenimente, iar Timisoara la capitolul festival.

Beat Factor: Ca DJ, comunici cu cineva prin muzica?

Dropdread: Evident, cu publicul; aici e partea mea favorita.

Beat Factor: Crezi ca exista vreo discrepanta din punct de vedere a calitatii evenimentelor de drum and bass din Bucuresti in comparatie cu alte orase din tara?

Dropdread: Daca e sa fac o schita a curentului dnb in Romania, in primul rand vad cum a patruns prin vest unde a si ramas inradacinat ani buni pana sa fie dus mai departe in Cluj, Bucuresti, Iasi, Brasov, Constanta. Desi cu intarziere, organizarea din capitala a castigat teren si s-a apropiat in ultimii doi ani de standardele mult asteptate. Toate la timpul lor..

Beat Factor: In ultimii doi ani s-a nascut si in Romania o scena muzicala aparte, de dubstep. Ce viitor crezi ca are acest gen muzical la noi, tinand cont de reprezentantii locali (TRG, Alien Pimp etc.)?

Dropdread: Ei au facut si fac o treaba buna cu dubstepul, atat la noi cat si in afara unde sunt apreciati ca producatori foarte mult. Si din cate se pare, ia forma o scena ai carei suporteri cresc in numar tot mai mult. Se pune accent pe promovare, incat cred ca o sa iasa ceva bun din asta.

Beat Factor: Muzica drum and bass si activitatea voastra este legata si de niste branduri internationale de moda urbana (de ex Carhartt), reprezentative pentru acest curent muzical. Cat de stransa si de relevanta este aceasta legatura? Putem vorbi despre o inter-dependenta?

Dropdread: Da, clar. In sfarsit incepem si noi sa colaboram cu celelalte domenii artistice la un nivel mai avansat, in special cu branduri de streetwear. Era clar sa intervina o asociere intre muzica si look. Carhartt are deja cativa dj/producatori care ii reprezinta imaginea in Bucuresti printre care ma voi numara si eu incepand cu 2009. Insa ca promoter/organizator, prin parteneriatul cu Ollie Gang Shop
2586904963_14b8e8020a inca din 2007 pot spune ca deja s-a format o legatura cu Carhartt. Se creeaza o unitate in care oamenii asculta dnb si se imbraca de la anumite branduri reprezentative, poarta anumite accesorii si au ocupatii destul de apropiate.
..
Beat Factor: Din punctul de vedere al unui DJ, care este crezul tau artistic, cand vine vorba despre muzica?

Dropdread: Bineinteles ca o sa enumar cele doua conditii de la care pornesc, si-anume setul si cum transmit setul ; asta fara sa mentionez faptul ca trebuie sa simt fiecare picatura din el. Daca n-am dat ce-am avut mai bun din mine inseamna ca nu m-am pregatit indeajuns sau echipamentul pe care puneam imi dadea grav de furca.


Continuare pe Beatfactor.ro, aici

0 comments: